Gisteren

Als snel na de start bleek dat Casa de Apoio Opera da Ladeira een populair ontmoetingspunt voor kinderen uit de favela werd.

In 1998 was Barbara op vakantie in Nederland. Zij vertelde dat de ruimte van haar huis te klein geworden was voor de activiteiten en dat tegenover haar huis een pand te koop was dat heel geschikt zou zijn om haar kinderwerk in onder te brengen. Dat pand kostte echter f 70.000,-, en hoe daar aan te komen? In die vakantie schreef Barbara, samen met haar broer Piet en zijn familie, het plan OPERA DA LADEIRA. Een projectboekje werd naar familieleden, vrienden en charitatieve instellingen gestuurd. Het verzoek was tweeledig: een gift ineens voor de aankoop van het pand met toebehoren én een donateurschap om ook de verdere exploitatie te kunnen financieren. Eind 1998 kreeg Barbara te horen: “We hebben het benodigde geld en het gewenste donateurbedrag bij elkaar!” In januari 1999 werd het pand aangekocht en werd Casa de Apoio Opera da Ladeira een feit.

Casa Nova

In 2004 startte de actie CASA NOVA (nieuw huis). Al weer was gebleken dat de ruimte in het CAOL-huis te beperkt werd. Door extra giften en een aantal subsidies was het mogelijk om in 2006, boven op de heuvel en tegenover de favela, een groter huis te betrekken. CAOL was uit zijn tweede jasje gegroeid.

De nieuwe Casa heeft een uitgebreide opknapbeurt ondergaan. Veel kinderen van het eerste uur zijn inmiddels volwassen en zij hebben hun steentje bijgedragen aan de renovatie. Met man en macht is gewerkt om het terrein en huis gereed te krijgen. Toch moet er nog steeds veel werk verzet worden. Het onderhoud van het huis en het omringende terrein blijft continue aandacht vragen.